Divu veidu marinētu gurķu receptes.
Gurķu un ķiploku marinējums.
Nepieciešams: četri kilogrami gurķu, vēlams tādus ne parāk lielus, protams nenomizotus, ja ir lielāki, tad var griezt arī vairākās daļās, tālāk vajadzīga ir 150 gramu eļļas, augu vai olīveļļa, 200 gramu cukura, 100 gramu sāls, var ņemt arī jūras sāli, divas tējkarotes piparu, 200 gramu etiķa un visbeidzot divas vai trīs galviņas ķiploka. Var likt klāt arī sinepes, tikai nepārspīlējiet, maksimums kādas trīs ēdamkarotes uz šo daudzumu.
Sagatvojam: izveidojam marināti un uzlejam to virsū gurķiem, tālāk gaidām aptuveni četras stundas līdz gurķi atsulojas, liekam burkās un izkarsējam. Beigās šķidrums būs samērā maz, taču būs sulīgi un gardi gurķi.
Abas šīs receptes, var sanākt samērā padārgas, naudas ziņā. Taču arī šai problēmai ir risinājums. Par cik tuvojas svētki un ir pieejamas dažādas akcijas, var palīdzēt ātrie kredīti, kur Latvijas populārākie kreditori piedāvā aizņemties uz diezgan izdevīgiem nosacījumiem.
Sinepju gurķi.
Nepieciešams: divi kilogrami gurķu, var aizvietot arī ar kabačiem, viens kilograms burkāni, viens kilograms tomātu, viens kilograms sīpolu, ¼ litra eļļas, puse glāzes cukura, trīs ēdamkarotes sāls, septiņas ēdamkarotes etiķa un, protams, puse burciņas Krievu sinepju.
Sagatvojam: iesākumā sagriež burkānus šķēlēs un nedaudz tos apcep. Tālāk liek klāt pārējās sastāvdaļas, kur beidzamās pievieno sinepes un etiķi. Vēl karstu saliek pa burkām un aiztaisa ciet. Labu apetīti!